Last minute vakanties goedkoper dan ooit tevoren ?

Zijn last minute vakanties goedkoper of niet ? Last minute reizen hebben het imago van goedkoper te zijn, een pak goedkoper zelfs, dan dezelfde reis die je uit het gewone aanbod van een touroperator boekt. Maar is dat wel zo ? 

Overweeg jij ook een last minute vakantie voor je volgende reisplannen ?  Doe je er als vakantieganger goed aan om je reis te kiezen uit het last minute aanbod van touroperators als:

Neckermann,
Sunjets,
Tui ( het vroeger Jetair),
Sunweb,
Corendon 

Op deze en andere vragen die je je misschien stelt omtrent last minute vakanties pogen we hieronder alvast om je wat peer informatie en inzichten te verschaffen.

Last minute vakanties goedkoper

Wat zijn last minute reizen ?

Last minute reizen worden door alle reisorganisaties aangeboden. Logisch als je weet hoe de business van een touroperator in elkaar steekt. Deze is namelijk : hotelovernachtingen inkopen bij hotels en andere vakantieresorts om deze dan in onder de vorm van een pakketreis aan vakantiegangers te verkopen.

Naast het hotel zit er dan ook vaak nog transport inbegrepen onder de vorm van een plaatsje in een vliegtuig. Net die vliegtuig seats liggen aan de basis van het ontstaan van de last minute vakanties. Immers is het steeds de bedoeling om zo weinig mogelijk lege seats te hebben op een vliegtuig en omdat het in het verleden omwille van soms geopolitiek spanningen of andere gebeurtenissen wel eens voorkwam dat mensen minder op reis gingen zijn enkele organisaties beginnen klanten lokken met zeer scherpe promoties op bepaalde bestemmingen om alsnog de gecharterde vluchten te vullen.

Nadeel was dat klanten op de duur hun vakantie begonnen uit te stellen om zo te kunnen genieten van de last minutes. D situatie is vandaag al anders dan pakweg 10 jaar terug en de promoties zijn soms een pak minder dan in de beginjaren, maar toch loont het zeker nog de moeite. Voor wie dus niet al te kieskeurig is voor zijn volgende vakantiebestemming zijn er dus nog serieus goede deals te maken voor je volgende vakantie.

Waar last minute vakanties goedkoper boeken ?

Bij welke reisaanbieders kan je nu last minute vakanties goedkoper boeken, wie biedt de goedkoopste last minutes aan ? Eerlijk, dat is moeilijk te zeggen. In België zijn de grote touroperators sterk aan elkaar gewaagd.Niet zelden wordt een sterke promotie door bijvoorbeeld Neckermann op een bepaalde vakantiebestemming vaak gecounterd door een evenwaardig aantrekkelijke actie op een andere of zelfs dezelfde bestemming bij Tui of andere partij.
Over het algemeen kan men wel stellen dat sommige pure internet spelers, dat zijn partijeen die enkel via het web verkopen, dus zonder tussenpersonen zoals reisagenten, hun kosten beter kunnen drukken en dus soms wel en stuk goedkoper kunnen zijn. Zeker de moeite dus om even het aanbod van volgende touroperators te raadplegen :

Sunjets.be last minutes
Sunweb.be last minutes
Corendon.be last minutes

Overigens loont het vaak ook om de andere spelers te raadplegen:

✅ Tui.be last minutes
✅ Neckermann.be last minutes

Wat zijn de voor- en nadelen van een last minute vakantie

De voordelen van last minutes op een rijtje :

  • Vaak pakken goedkoper
  • Zelfde kwaliteit als een vakantie waar je de “volle pot” voor betaalt
  • Ruim aanbod aan bestemmingen
  • Last minutes het hele jaar door
  • Zowel voor vliegvakanties, autovakanties, citytrips, dichtbij vakanties,…

Nadelen:

  • Aanbod is beperkt
  • Kan je pas later boeken. Een lastminute boeken in januari voor een vakantie in juli mag je vergeten
  • Beperkter aanbod op de zeer populaire bestemmingen. Logisch, deze worden massaal in het begin van het seizoen geboekt
  • Je moet sneller beslissen of je kans is verkeken

Populaire last minute bestemmingen 2017

Een kijkje op de websites van de grote touroperators leert ons dat ze dit jaar vooral, op volgende bestemmingen inspelen met un last minute aanbod :

Maar ook bestemmingen als Kaapverdië, Griekenland of Kroatië  zullen terug te vinden zijn tussen de last minutes voor het zomerseizoen.

Onze voorspellingen voor last minute reizen in 2017

Wie de actualiteit een beetje volgt kan vaak al inschatten op welke bestemmingen er serieuze koopjes vallen te doen. Het huidige politieke klimaat zorgt ervoor dat mensen iets voorzichter geworden zijn in het kiezen van hun reisbestemming.  Los daarvan moeten we ook stellen dat sommige toeristische oorden zeer ver afgelegen zijn van gebieden waar er spanningen zijn. Toeristen vormen immers voor heel veel landen een zeer grote bron van inkomsten en dus doen ze er ook alles aan om te zorgen dat de veiligheid gegarandeerd blijft. Bekijk het zo : wie met de wagen naar Zuid-Frankrijk rijdt of zelfs naar Oostende kan ook in een dodelijk verkeersongeval belanden. Misschien moeten we dus deze gedachten onze jaarlijks verdiende vakantie niet laten vergallen en gewoon genieten.

In het licht van dit alles kunnen we dus met een redelijke zekerheid zeggen dat er dit jaar zeker mooie kortingen zullen te rapen vallen op bestemmingen als Turkije, Egypte, Tunesië en Marokko.

En  vergeet niet : ook al zijn last minute vakanties goedkoper, de prijs is niet alles, tenslotte bepaalt u nog altijd zelf naar waar u op vakantie vertrekt.

Kortingen tot -700 €

Boek nu reeds je volgende zomervakantie en profiteer van straffe vroegboek kortingen !

Vroegboek deals

Boek nu al je vakantie voor zomer 2020 en geniet van talrijke vroegboekvoordelen !

Ticket Sale

Goedkope last minute of promotie vluchten naar talrijke bestemmingen !

Aanbiedingen

Voor vroegboekers en late beslissers, tijdens en buiten de schoolvakanties !